OM TÄVLINGEN

Processutmaningen är Sveriges första processtävling för studenter inom humanjuridik. Tävlingen är casebaserad och 2022 års tävling kommer att behandla ett vårdnadsmål. Tävlingen hålls på regional nivå i samtliga de universitetsstäder som erbjuder juristutbildningen.

 

Ni tävlar i lag om två personer mot andra från ert universitet och regionfinalerna kommer i detta skedet att ha formen av en muntlig förberedelse. Därefter kommer de bästa lagen att mötas i en riksfinal där dessa tävlar mot varandra i en huvudförhandling.  

 

Tävlingsmomenten kommer att varvas med utbildningsinslag där ni kommer att utbildas inom såväl det juridiska som det etiska och strategiska. Fokus kommer att ligga på barnets bästa och att driva en schysst process i det som vi kallar för Verahill-andan.

 

Genom att delta kan du utmana dig själv och andra i praktiska kunskaper som t ex upprättande av skrivelser och förhandling. Du övas i både muntlig och skriftlig argumentation. I tävlingen deltar du som ett team tillsammans med en annan person. Det kan vara en fördel om ni kompletterar varandra och det går bra att anmäla en reserv om någon skulle få förhinder.

Riksfinalen hålls den 9 maj 2022 i Göteborg  på Hovrätten för Västra Sverige. 

Processutmaningen logoförslag-06_edited.jpg

VIKTIGA DATUM

 • Första utbildningstillfället sker under vecka 5

 • Case publiceras 7 feb 

 • Den skriftliga uppgiften ska lämnas in senast den 28 februari 

 • Därefter sker ett urval och de lag som gått vidare till regionfinalerna presenteras den 7 mars

 • Andra utbildningstillfället sker vecka 10 

 • 14 mars - Regionfinal i Karlstad klockan 13.00

 • 1 april - Regionfinal i Lund klockan 09.00

 • 6 april - Regionfinal Uppsala i Nacka tingsrätt 13.00

 • 30 mars - Regionfinal Göteborg

NÄR OCH VAR?

Tävlingen kommer att hållas på regional nivå i samtliga de universitetsstäder som erbjuder juristutbildningen. Ni tävlar i lag om två personer mot andra från ert universitet och regionfinalerna kommer i detta skedet att ha formen av en muntlig förberedelse. Därefter kommer de bästa lagen att mötas i en riksfinal där dessa tävlar mot varandra i en huvudförhandling. 
 
Tävlingsmomenten kommer att varvas med utbildningsinslag där ni kommer att utbildas inom såväl det juridiska som det etiska och strategiska. Fokus kommer att ligga på barnets bästa och att driva en schysst process i det som vi kallar för Verahill-andan.

 • Ansökan stänger 31 januari 2022.

 • Tävlingen startar i februari 2022.

 • Relevanta utbildningar inför varje moment sker digitalt.

 • Regionfinalerna kommer att äga rum under mars och april och sker på respektive universitetsort. I skrivande stund är regionalfinalen för Karlstad bokad till den 14 mars klockan 13.00. Vi återkommer med mer information om övriga regionsfinaler. 

 • Riksfinalen sker den 9 maj i Göteborg på Hovrätten för Västra Sveige.

andrew-neel-ute2XAFQU2I-unsplash (1).jpg

TÄVLINGSDATUM

Utbildning 1

Vecka 5

Inlämning skriftlig uppgift

28 februari

Utbildning 2

Vecka 10

Regionfinal Lund

1 april

Regionfinal Uppsala

6 april

Case

7 februari

Uttagning av regionala finalister

7 mars

Regionfinal Karlstad

14 mars

Regionfinal Göteborg

30 mars

Final

9 Maj 2022

ANMÄLAN

För att delta i processutmaningen anmäler du dig och ditt lag via anmälningsformuläret med namn, mailadress, universitet och terminstillhörighet. Juriststudenter från samtliga terminer och universitet är välkomna att delta.

 

Registreringen är stängd för 2022. 

VEM KAN DELTA?
 

Tävlingen är rikstäckande, vilket innebär att juridikstudenter från samtliga terminer och universitet är välkomna att delta.

PRISUTDELNING

Finalen i PU kommer att hållas den 9 maj i Göteborg på Hovrätten för Västra Sverige. Finaldagen avslutas med middag och prisutdelning för alla finalister där priset bl.a. kommer att vara en sommarnotarietjänstgöring på ett av Verahills kontor.

REGLER

Reglerna för Processutmaningen hittar du här! 

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta våra projektledare Camilla och Viktor.

3935_bw-1000-px.jpg
3850_bw_1000.jpg